logo

Iedereen is welkom: van MBO tot Universiteit

Als onderwijsinstelling bent u in de gelegenheid om studenten aan te melden en te begeleiden. Een kans voor deze jongeren om op een concreet project werkervaring op te doen. Leerlokaal KVL is dé plek voor jongeren om te leren en te experimenteren. De belangrijkste doelstelling van het Leerlokaal KVL is het herbestemmen van het oudste pand op het KVL-terrein door jongeren van A tot Z. Dit gebeurt onder professionele begeleiding en met betrokkenheid van overheid, onderwijs en ondernemers (Triple Helix).
Zowel tijdens als na de studie kunnen jongeren bij Leerlokaal KVL terecht, in de vorm van een stage-, afstudeer- of werkervaringsplek. Ieder half jaar werkt hier een ander team van multidisciplinaire jongeren. We zijn dus altijd op zoek naar nieuw talent! Voor alle jongeren met een opleiding VMBO, MBO, HBO of WO is ruimte om ervaring op te doen als bijvoorbeeld architect, restauratiedeskundige, projectmanager, ontwerper, vormgever, organisator, journalist, timmerman, metselaar, meubelmaker, glaszetter en meer.
Tijdens de begeleiding van drie afstudeerders heb ik in de afgelopen zes maanden zo een uitzonderlijk individuele groei gezien, die ik nog maar zelden ben tegengekomen.
Ben ter Denge, afstudeerbegeleider Avans
Leerlokaal KVL biedt jongeren een unieke werkervaringsplek op een bijzondere locatie. Jongeren kunnen de (afstudeer)stage een eigen invulling geven binnen het project. Zij krijgen hier de vrijheid om te experimenteren en met eigen innovatieve ideeën te komen en daardoor hebben ze ook veel verantwoordelijkheid. Bij het concrete project Leerlokaal KVL kunnen de jongeren de tijdens hun studie opgedane kennis direct toepassen in de praktijk. De onderwijsinstelling kan de jongeren interesseren voor het project en vervolgens bij aanname, begeleiden vanuit hun onderwijsprogramma. De komende drie à vier jaar zijn we ieder half jaar op zoek naar nieuwe jongeren waardoor een duurzame samenwerking met onderwijsinstellingen ontstaat. De jongeren krijgen bij het Leerlokaal KVL wekelijks persoonlijke professionele begeleiding en worden waar nodig ondersteund door andere professionals.
Wat ik zo mooi vind aan Leerlokaal KVL is dat jongeren gestimuleerd worden om eigen keuzes te maken, verantwoordelijkheid te nemen en hun eigen proces te managen.Doordat ze buiten hun comfortzone moeten stappen, leren ze zichzelf kennen en kunnen ze een mooie groei/ontwikkeling doormaken.
Sander van Essen, lid expertteam


Ervaringen studenten

Ervaringen studenten

Wilt u meer lezen over de ervaringen van de studenten die bij Leerlokaal KVL hebben gewerkt?
Projectleiding

Projectleiding

Wilt u nader kennismaken met de opdrachtgever en professionele begeleiding?


Scholen die al betrokken zijn bij Leerlokaal KVL